Sportsgrene hvor tøjet er vigtigt

Sport er godt for hjertet, lungerne og kroppen. Fitness bliver mere og populært. De helt unge sidder med deres iPad, men går stadig væk til sport som aldrig før. Nok er de stresset, fordi de går jo i skole hele dagen, men hvis én ting ikke har ændret sig, så er det, at vi går op i, hvordan vi ser ud.

Konteksten er vigtig. Nogle sportsgrene er ligeglade med tøjet. Fitness har været sådan i 90erne. I dag er det ikke sådan. Nu er sportstøj blevet mode. Nogle mere end andre. 

Golf og traditioner

Golf er en gentlemen sport. Det er kun for de rige og flotte. På greenen er der en dresscode – fra top til tå.

• Adrig nogensinde shorts
• Kasket er godt. Golf kasket er endnu bedre
• Husk de hvide sko
• Og glem ikke polo’en
• Farver, hvis du vil skille dig ud

Nogen gør op med traditionerne. Sådanne personligheder gør en forskel og giver liv til en sport. Fodbolden har Zlatan, der er så arrogant, at hvis du spørger hvem, der er den bedste, vil han sige sig selv. Golfsporten er arrogant, men de bruger klæderne som midlet. Nogen kan finde på at tage en lyserød polo på sammen med et bar lilla bukser. Fingere bliver det ikke!

Ligesom tennis er golf også en sport, hvor hvidt er in. Polo er et fast inventar og giver aldrig slip.

En udskreven regel er, at man aldrig går i shorts. Det gør man bare ikke! selv når de spiller i Dubai, i 35 grader varme, holder de fast i deres lange bukser.

Tennis

Tennis er for de fine. Se, på den årlige event Wimbledon. Her samles de rige og populære. Dem, der har penge og vil bruge over 10.000 kr på en billet til at se tennis.

Målgruppen er derfor smal. Det er de rige. Ofte har de en bestemt stil, de går med.

Sådan kommer du til at ligne en golf stjerne

Gå med Ralph Lauren. Måske en lyserød en. Og find nogle chinos. Aldrig jeans. Hvis du tager jeans på, vil du ligne en sælger. Chinos er perfekt, fordi de hverken er for løse eller stramme. Stoffet er også renere og mildere.

Selvom skoen traditionelt er en tennissko kan du godt overfører den til golf-sporten. Kender du Stan Smith? Han var en tennis legende og navnet bag et par super fede sneaker, der vil være det sidste touch, for dig der vil ligne en golf-pro.

Du kan også bare køre klassikeren: Skjorte med en pullover. Det er 1-2-3 golf-pro for én dag.