Tidslinje over tennis tøjet

Fra Bjorn Borg til Stan Smith og fra Wozniacki til Djokovich. Tennis er i fokus. Tilskuerne har god stil og penge på lommen. Wimbledon er for de rige og fodbold er for familiefaren.

I dag, kan du læsere mere om tøjet, sporten og hvordan det kan være, de alle sammen går i hvidt – det bliver jo nemt beskidt! 

Hvidt på hvidt med lidt andet

Hvid er en ren og pæn farve. Både kvinder og mænd bruger farven. I dag er der nogen, der går over i mørkere farve, men de fleste bruger hvidt. Sådan er det og sådan vil det nok altid være.

Pandebånd er vigtigt. En serv hvor du laver et lille hop, kan medfører det lange hår i ned i øjnene – det må ikke ske. Kvinder sætter håret op og mændene bruger pandebånd.

80erne

Dengang var der få dominerende spiller. Meget få fik lov til at lege med. Her var ikke plads til overraskelser. Fansene vidste det, spillerne vidste og ikke mindst de minde gode spillere vidst det.

Bjorn Borg var reklamesøjle. I dag kender du hans navn vældig godt. Måske han står på dine underbukser. Men også 30 år siden, så han muligheder hvor han kunne tjene penge. Bjorns stil var hvid trøje, sko og bukser. Ofte havde han en polo. I 80erne blev danske Tubrog sponsor. Rundt om hovedet havde han et pandebånd, hvor der stod ”Tuborg”. Tænk engang, danske tuborg har sponsoreret en verdensstjerne – i dag bliver der drukket kvaje bajer, når Danmark ryger ud i 1. Runde.

Andre Aggassi var en anden, der fik opmærksomhed. Han var fra Italien. Både hans krop og udseende fra italiensk, men bestemt også hans temperament.

Aggassi gik i hvidt, som den primære farve. Faktisk var han blandt de første til at gå væk fra den klassiske polo. For polo’en var ikke alene hvid. Den havde også forskelligt farvet mønstre.

I dag er polo’en…

… væk. Nu er det ofte bare almindelige t-shirts. I dag kommer de i mange forskellige farver, præcis ligesom du kender fitness tøj. Reglen om den hvide polo er væk. Nu går man i det, mam har lyst til.

Kvinderne derimod. De holder fast. De stønner højere end nogensinde før, men deres hvide kjole holder de fast i. Og stadigvæk har de en hvid underkjole på, så de ikke kommer ud for uheldige scenarier.